Regels op school rond het Corona virus

Regels rondom het Corona-virus

Helaas lukt het binnen Het Gebouw, met de 3 scholen, niet om de pauzes anders te organiseren. Wij spelen op de vastgestelde tijden buiten. De extra klassen zoals een Plusklas, Topklas, Schakelklas en Ambitieklas starten na de herfstvakantie.,

Ouders in de school
Er mogen geen ouders de school in, alleen op uitnodiging.

Mocht er een besmetting zijn dan geldt het volgende: 
Mocht er onverhoopt een kind of een leerkracht/onderwijsassistent besmet zijn, dan gaat de hele groep in quarantaine. Na 5 dagen kun je een sneltest doen, als je negatief getest wordt mag je weer naar school. Wilt u uw kind niet laten testen, dan zit uw kind 10 dagen in quarantaine. Als de hele klas in thuisquarantaine zit, wordt er thuisonderwijs gegeven, hier krijgt u altijd informatie over via Schoudercom. Dit kunnen we per situatie organiseren. Als uw kind in quarantaine zit, moet u zelf de BSO informeren. 

Mocht 1 kind van de klas thuis zitten, dan kan er geen thuisonderwijs gegeven worden, maar krijgt het kind een thuiswerkboekje op papier. 

We volgen altijd de instructies van de GGD.

Leerkracht ziekteverschijnselen 
Mocht er een leerkracht ziek worden, zal er in eerste instantie altijd gezocht worden naar een invaller. Mocht deze niet gevonden worden, dan zal er thuisonderwijs gegeven worden. Hoe dit wordt ingevuld, is afhankelijk van de groep die het betreft. En zult u geïnformeerd worden. Het kan zijn dat u op de ochtend gebeld wordt dat er thuisonderwijs is. Wij hopen in deze tijden op uw begrip!

Ventileren en hygiëne 
In de klassen zullen we zoveel mogelijk ventileren. Dit betekent dat de ramen opengaan. Zorgt u ervoor dat uw kind een warme trui aan heeft of een vest bij zich heeft. 
We zorgen ervoor dat er weer veel handen worden gewassen. 
Tussendoor zullen we ook materialen in de klas schoonmaken. 
In school zullen tussendoor ook trapleuningen en deurknoppen worden schoongemaakt.

Gymlessen 
Op maandag en donderdag moet uw kind zijn/haar gymkleding meenemen.

Trakteren 
Trakteren voor je verjaardag mag, maar het moeten wel verpakte traktaties zijn

De Viersprong in beeld

Powered by BasisOnline